Paaudžu paaudzes

Mazais Gvido pie mums ciemos nebrauca, tā vietā pie viņa devāmies mēs. Un labi, ka tā, jo citādi mēs taču nebūtu varējuši viņu nofotografēt uz koferīša. Kas tad koferītī ir tik īpašs? Par to, kā arī par to, kā radās mazuļa vārds, lai pastāsta Gvido mamma: “Gvido ieguvis savu vārdu par godu savam vecvectēvam Gvido – viedākajam, atraktīvākajam un jautrākajam opim, kādu nācies sastapt, kurš diemžēl gaidītā mazmazdēla nākšanu pasaulē nesagaidīja (divarpus mēnešus pirms Gvido dzimšanas opis mūs pameta)… bet mēs tik un tā esam laimīgi, ka opis paguva uzzināt, ka mums gaidāms dēliņš, kuru par godu viņam arī sauksim par Gvido. Ticam, ka opītis nolūkojas uz mazmazdēlu no mākoņa maliņas un ir viņa īpašais sargeņģelis. Čemodāniņš savukārt ir mantots no mana vecvectēva Miķeļa (Gvido vecvecvectēva), kas šobrīd kalpo nelielu mantu glabāšanai.”

Vecvectēva vārds, vecvecvectēva čemodāniņš…

Sirsnīgus un baltus svētkus…

Novēlam jums svētkos visiem būt kopā un lai jums sirsnīgi un balti Ziemassvētki! Lai piepildās jūsu vēlēšanās un novēlam jums sagaidīt jūsu Ziemassvētku brīnumu…

…mēs savējo jau esam sagaidījuši.

Armands, Sabīne, Adrians & Klāvs

“Dusi saldi” meitene – Daniela

Tā jau laikam ir, ka tie lielākie brīnumi notiek tad, kad to vismazāk gaidi. Tā katrā ziņā bija šoreiz, jo pavisam negaidījām, ka nu jau mēnesi un dažas dienas vecā Daniela tik labprāt gribēs bildēties iemigusi, un šo sesiju jau bijām saplānojuši mazliet citādāk kā parasti. Visi mūsu plāni izkūpēja gaisā. Un labi, ka tā!

Mīīīīlzīgs paldies Danielas vecākiem par to, ka drīkstējām ar šiem burvīgajiem mirkļiem padalīties arī ar citiem!

Meitene ar puķi – Nadīne – 7 mēneši

Mēs gan neesam no māņticīgajiem, bet datums gadījās ne visai glīts – trīspadsmitais. Bet varbūt tieši pateicoties tam viss tik labi izdevās. Laikam jau smaidīgā meitene ar puķi, Nadīne, vislabāk apliecināja to, ka cipariem nav nozīmes un labprāt bija gatava iepozēt gan vairākos tērpos, gan bez tiem un visur, kur vien bija vajadzīgs. Turklāt mazā rūķa foto sarkanajā tērpā jau ir ienesusi mazu kripatiņu Ziemassvētku sajūtas mūsu namā. Paldies Nadīnai, Amandai un Armīnam par lielisko sesiju!

‘tikko dzimis’ ekspedīcijā…

Šodien visa ‘tikko dzimis’ komanda, izņemot kaķi, devās nelielā ekspedīcijā jaunu aksesuāru meklējumos pie Gaujas ietekas jūrā. Fantastiska vieta, kura tika atklāta vienā no šīs vasaras velo izbraucieniem. Piebraucamais ceļš gan tiešām ir tāds, ka pasākums ir pelnījis nosaukumu ‘ekspedīcija’. Turklāt dzima ideja izmantot šo vietu sesijai. Ja kādam ir interese, gaidām pieteikumus uz nākamo vasaru! 🙂

Vienīgais kadrs, kurš šodien izdevās, ir augstāk redzamais. Kam vairāk vienkārši neatlika laika, jo meklējumi nebija tik viegli, kā cerēts un beigu beigās nācās stiept 15 kg smagu slapju baļķi pus kilometru pa mežu un kāpām uz mašīnu. Cerams, ka pūles bija tā vērtas. To gan mēs uzzināsim tikai tad, kad baļķis būs izžuvis, kas droši vien nebūs tik drīz.

‘tikko dzimis’ ēd…

Kādreiz ilgi nevarēju saprast, kas tajā kuskusā tik labs un kā to pagatavot tā, lai ir garšīgi gan vēderam gan acij. Šī recepte ir tik laba, ka nevar nepadalīties.

Acteku kuskuss

Sastāvdaļas:

  • 1 tasīte kuskuss
  • 1 (vai 1/2) tējkarote ķimenes
  • 1 tējkarote sāls (vai pēc garšas)
  • 1 – 1 un 1/4 glāzes ūdens
  • 1 bundžiņa konservētas melnās (brūnās, sarkanās) pupiņas
  • 1 tasīte konservētas saldās kukurūzas
  • 1 smalki sagriezts sarkanais sīpols
  • mazliet sakapāta sarkanā vai zaļā (jalapeno) čilli pipara
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 – 4 ēdamkarotes svaigi spiestas laima sulas

Pagatavošana:
Sākam ar to, ka, lai iegūtu kuskusam patīkamu irdenu struktūru, tas ir jātvaicē. Mēs tam izmantojam bambusa tvaicējamo trauku. Ja jums tāds vēl nav, noteikti ir vērts iegādāties, noderēs arī daudzām citām lietām. Īpaši garšīgi un veselīgi ir tvaicēti svaigie vasaras dārzeņi ar mērcīti. Nu bet par to citreiz.

Ielejam katliņā ūdeni, ievietojam tvaicējamā traukā tīru marli, lai kuskuss nebirst cauri, ieberam kuskusu, ķimenes un sāli. Mazliet apmaisām un liekam tvaicēties uz stundu vai pusotru. Šajā laikā var kuskusu likt mierā pavisam vai vienu reizi nedaudz apmaisīt.

Pa šo laiku smalki sagriežam un labi apcepam sīpolu olīveļā.

Kad kuskuss ir iztvaicēts (tas vēl nav gatavs ēšanai), ieberam to katliņā, pielejam klāt glāzi (patiesībā mēs lejam tieši tik daudz, lai ūdens līmenis ir līdz ar kuskusa līmeni katliņā) verdoša ūdens, uzliekam vāku un atstājam uz 10 minūtēm, lai ievelkās. Šajā laikā katliņā degunu nebāzt! Pēc10 minūtēm varam paskatīties un pagaršot, vai kuskuss ir gana mīksts. Ja vēl īsti nav (un parasti nav), pielejam vēl mazliet verdoša ūdens (1/4 glāzes) un atstājam vēl uz pāris minūtēm.

N.B. Ja gribās uzzināt, kāda jēga tvaicēšanai, izdariet to pašu citā trauciņā ar netvaicētu kuskusu. Tas, kas tur sanāks, nebūs īsti ēdams 🙂

Kad kuskuss gatavs, liekam klāt visas sastāvdaļas – sīpolu, pupiņas, kukurūzu, čilli – pielejam mazliet olīveļļas garšai un papildus irdenumam, un pielejam laima sulu. Ja laims ir svaigs un sulīgs, pilnībā pietiek ar sulu no pus laima.

Visu mazliet apmaisam un ļaujam brīdi ievilkties un voila! Jūsu acteku kuskuss:

Garšīgi un atļaušos teikt, ka arī veselīgi! Var ēst tāpat veģetāri vai ar piedevām. Skābenā garša labi iet kopā ar zivi.

Viena no labākajām īpašībām ir tā, ka to var pasniegt gan siltu, gan istabas temperatūrā. Iespējams, ka nākamajā dienā tas pat garšos labāk.

Kāds tam visam sakars ar fotogrāfiju? Pilnīgi nekāds! Lai gan ar paēdušu vēderu noteikti strādājās labāk :-).

Lai labi garšo!

Ak vai…

Šķiet, ka mūsu kontaktforma ir mazliet paklupusi un mēs nevaram saņemt jūsu sūtītās ziņas, tādēļ saziņai lūdzam izmantot e-pastu vai tālruni! Mēs pie tā jau strādājam. Atvainojamies par neērtībām!

Papildināts: šobrīd problēma šķiet atrisināta un cerams, ka neatkārtosies. Paldies Amandai par ziņu un Mārcim par darbiņu! Atvainojamies tiem dažiem, kas acīmredzot ir mēģinājuši ar mums neveiksmīgi sazināties!

Seko man

Pēc devīzes jo vairāk, jo jautrāk! Ja Tev patīk mūsu darbi, seko mūsu aktivitātēm – kā draugs, kā fans, nav svarīgi – atbalsti mūs!

Sekot tikkodzimis.lv jaunumiem var izmantojot RSS barotni (šeit) un tagad arī draugiem.lv lapā (šeit). Pievienojies un esi kopā ar mums!

P.S. Būs arī kāds konkursiņš 😉